De Hutongwandeling
Door: Yang en Bianca
Blijf op de hoogte en volg Bianca
19 April 2019 | China, Peking
(geschreven door Yang)
De Hutongwandeling
Na een nacht in diepe slaap te hebben gelegen, zijn we vanmorgen op ons gemakje gaan ontbijten.
Er was keuze zat, dus we hebben er enorm van genoten.
Daarna zijn we lekker gaan wandelen in de buurt en hebben wat boodschapjes gedaan.
Intussen werden we aangesproken door een Chinese student, en legde het een en ander uit over de wat hij zoal deed.
We werden meegetroond naar de plaatselijke bookwinkel, en van 7 jaar geleden wist ik deze nog te herinneren. Hier was een afdeling met kaligrafie.
Wij kregen uitleg over de prenten die er op stonden, en wat het allemaal betekende.
Natuurlijk probeerde hij er een aan ons te slijten.
En ik moet zeggen, ze waren erg mooi.
Uiteindelijk toch gezwicht voor een mooie pentekening, maar natuurlijk wel flink afgedingt (wat is dat toch leuk om te doen hahaha)
Yang mocht onze namen in Chinese karakters op een papier schrijven. Daarna vonden we het wel welletjes en zijn we terug gelopen naar ons hotel.
Om 13.00 uur werden we opgehaald door onze gids Monique.
We moesten eerst een stukje met de metro en daarna gingen we nog 2 andere gezinnen ophalen met adoptiekinderen.
Het leuke is dat zij logeren in het bamboo garden hotel, dit is het hotel waar wij onze laatste nachten zullen doorbrengen.
Met heel de club togen we de Hutongwijk in.
Er werd van alles verteld over de geschiedenis van China, en leuke wetenswaardigheden.
Tussendoor zijn we in een lokaal thee/koffiehuisje wat gaan drinken.
Daarna togen we weer verder en kwamen uit bij de bushalte. En omdat de kinderen van de andere gezinnen ontzettend moe waren( zij waren vanmorgen pas aangekomen, dus het gevoel herkende we wel haha)hebben we het laatste stukje met de bus gedaan.
Bij de juiste halte gingen we eruit, en de gezinnen gingen naar hun hotel, terwijl Monique en wij nog met de metro gingen.
Daarna was het nog een klein stukje lopen naar ons hotel.
Nadat we onze spullen in het hotel gelegd hadden, zijn Yang en ik naar de Wangfujingstreet gelopen.
Dit is een hele grote winkelstraat, en als je in een van de straatjes afslaat, kom je op een gezellig marktje uit.
Het stinkt er behoorlijk, maar het is zo Chinees.
Hier verkopen ze ook de (levende) torretjes om op te eten.
Yang wilde in eerste instantie zo’n torretje proberen, maar toen hij de pootjes zag bewegen, bedacht hij zich toch.
Terwijl we doorliepen over het marktje, kwamen we een eettentje tegen waar ze dumpling verkochten.
Daar hebben we ons toen maar aan tegoed gedaan.
Dit was echt overheerlijk.
Na het eten zijn we terug gewandeld naar het hotel.
Nog even lekker gebadderd en nu lig de kleine man alweer in dromenland.
Door het slechte internetgebruik in het hotel, is het nog niet heel goed mogelijk om foto’s en derg. te plaatsen, maar deze houden jullie nog tegoed.
19 April 2019 - 12:39
Yvonne :
Heerlijk om mee te mogen lezen / leven... ik moest wel lachen om Yang en het torretje! Ik had ‘m ook niet gegeten hoor Yang ;-)
Dikke kus van Yvonne en de kloostermannen -
19 April 2019 - 17:15
Inge :
Oh wat een bekende plekken allemaal! Het is voor ons inmiddels ook al wel een paar jaar geleden maar ik zie zo voor me waar je langs komt. En die lucht....en die beestjes....brrrr.
En het lopen tot je benen er bijna afvallen omdat je alles wilt zien, meemaken en beleven. Zo herkenbaar! Geniet samen! -
20 April 2019 - 02:46
Laura:
Hoi Yang en Bianca.
Wat een mooie herinneringen hebben jullie al gemaakt! En wat een prachtige foto's! Leuk! Misschien kom je nog wel dode insecten tegen Yang. Laat je me dan weten hoe de smaak was -
20 April 2019 - 08:54
Ingrid:
Als ik het zo lees was het een geslaagde dag.
Dat wachten op de eerste dag voor jullie je kamer in mochten heeft wel indruk gemaakt op Yang hihi.
Op de foto met alle kinderen zie je duidelijk dat Yang al bijgeslapen heeft.
Ik kan me voorstellen dat hij geen zin had in die kriebelende pootjes in zijn buik hoor, ik zou het ook overgeslagen hebben.
Ben benieuwd naar jullie volgende avontuur hoor.
Welterusten voor straks.
Ton & Ingrid